סטודנטים? נראה שגם אתם מבינים שלהחזיק רכב זה יקר, שלמצוא חניה זה קשה, שלעמוד בפקקים זה בזבוז של זמן ואין תמיד כוח ללכת ברגל. אז אם גם אתם בחרתם להתנייד באמצעות קורקינט חשמלי, חשוב שתבינו שלמרות שהחוק טרם יצא עם חקיקה בנושא, עדיין ניתן ואף מומלץ לעשות ביטוח ייעודי לקורקינט. פעם ראשונה ששומעים על זה? ובכן כיום יש ביטוח אחיד שמוצע עבור קורקינט, אופניים חשמליים ואפילו עבור סגווי. מה אם כן הביטוח כולל, אלו סוגים קיימים ומדוע חשוב לעשות ביטוח? יצאנו לבדוק וחזרנו עם מספר תשובות שגם לכם מוטב להכיר.
הרבה פחות בטוח ממה שחושבים
מה אם כן ביטוח קורקינט כולל ואלו ביטוחים משלימים קיימים? ובכן אם נתחיל מנקודת ההתחלה, נמצא שמדובר בביטוח אחריות צד ג' ובביטוח תאונות אישיות לרוכבי קורקינט. שנרחיב? ראשית נציין שלמרות שקורקינט נתפש ככלי בטוח, בפועל הוא מעורב בלא מעט תאונות. מדוע? רבים מהאנשים שוכרים קורקינט ללא ניסיון, ניתן לעלות על קורקינט כבר מגיל 16, רוכבים עליו הן לצד רכבים והן לצד אנשים הולכים וברוב הערים אין מקומות מוסדרים עבור רכיבה. כל זאת ביחד מוביל לעובדה שרכיבה על קורקינט מסוכנת. מתחילים להבין עד כמה הביטוח הכרחי? ביטוח בטאץ' יסייע לסגור את הפינה. לא רק שהוא מציע ביטוח ייעודי, אלא גם מסייע לבחור את הביטוח הכדאי ביותר נקודתית עבורכם.
שני ביטוחים מומלצים
ציינו שיש ביטוח אחריות צד ג' וביטוח תאונות אישיות, ופה אנחנו מבקשים להרחיב מה כל ביטוח יודע להציע. ובכן ביטוח צד ג' מכסה כל פגיעה שגורמים לאדם או לרכוש של אדם אחר. כך למשל אם בעת רכיבה פוגעים ברכב או באדם, לא אתם תידרשו לשלם פיצויי רכוש או פיצויים רפואיים. כאן ראוי לציין שגובה הפיצוי עשוי להגיע למאות אלפי שקלים – תלוי מהי עלות הפוליסה (ומהם הנתונים שלכם). מעבר לכך, קיים ביטוח תאונות אישיות מוכוון רכיבה על קורקינט. תוהים האם לא די בפיצויים מטעם ביטוח לאומי? ובכן כל עוד אין מדובר בתאונת עבודה או באובדן כושר עבודה, הרי שביטוח לאומי אינו בתמונה. אי לכך טוב לדעת שאם תידרשו לעבור טיפולים רפואיים, או אם תיאלצו להפסיד ימי עבודה רבים, יש מי שישלם הוצאות ויימנע הפסדים משמעותיים.
ביטוח עבור גניבת הקורקינט
מדובר בביטוח הכי פחות משמעותי שנוגע לרוכבי קורקינט, אך אם יש ברשותכם קורקינט יקר ערך, בהחלט מוטב לקחת סעיף זה בחשבון. ביטוח כנגד גניבות מאפשר להשאיר את הקורקינט במגוון יעדים מבלי לחשוש מדי, ומעניק ידיעה מרגיעה שגם אם הקורקינט ייגנב אתם מכוסים.
ממה מושפעים מחירי הביטוח?
מבקשים לעשות ביטוח אחריות צד ג' או ביטוח תאונות אישיות? ובכן יש לקחת בחשבון שהביטוח מושפע מ-2 מרכיבים עיקריים: מהמין (נשים נחשבות נהגות יותר זהירות) ומהגיל (צעירים יותר נוטים לעבור תאונות). עוד נציין שהביטוח מושפע מסך מרכיבי הפיצוי. כאן נחדד שיש לוודא שהביטוח מכסה שברים, נכות, מוות, צורך בשירותי סיעוד, צורך בניתוח מורכב וכדומה. כמו כן, כמובן שניתן להשפיע על גובה הפוליסה, וזאת באמצעות גובה הפיצוי הרצוי.
שאלה של אחריות אישית
לסיכום נציין שגם אם אין חובה שרוכבי קורקינט יעשו ביטוח חובה, עדיין יש לזכור שנוהגים על כלי ממונע שנחשב מסוכן (עם נתונים לא מתווכחים). אין להתעלם מהעובדה שבדומה לאופנוע הכלי אינו ממוגן ולא תמיד מקפידים לעלות עליו עם קסדה. אז אם רוצים לרכב בראש שקט, ואם רוצים לסיים את תקופת הלימודים ללא הוצאות משמעותיות, בהחלט יש טעם לעצור לרגע את שגרת הלימודים ולבחור ביטוח מתאים, וזאת גם אם השימוש בכלי נעשה בתדירות נמוכה.