אחד מנושאי התביעות המוכרים ביותר לבתי המשפט בארץ ובעולם הינו תביעות רשלנות רפואית, כאשר מדובר בתחום "חובק עולם" וזאת בשל פגיעה או רשלנות אשר נעשית בידי צוותים רפואיים בכל רחבי העולם.
עורכי דין רשלנות רפואית בארץ ובעולם, נתקלים בכל יום כמעט במקרים של רשלנות רפואית, כמו גם בלקוחות רבים הפונים אליהם על מנת לקבל ייצוג הולם בבית המשפט ובכך לתבוע את הפיצויים והזכויות המגיעים להם עקב הרשלנות.
עורכי דין העוסקים בתחום, עובדים ומייצגים את הלקוחות שלהם, בדרך כלל עבור תשלום גבוה של אחוזים מסכומי הפיצויים שעורכי הדין מצליחים לתבוע מהגוף או המוסד הנתבע, בעוד שהסכומים נחשבים גבוהים במיוחד, מה שגורם לסטודנטים לא מעטים לבחור בתחום זה.
מהם לימודי עריכת דין עם התמחות ברשלנות רפואית?
לפני שנסביר יותר אודות לימודי רשלנות רפואית, חשוב להבין כי רשלנות רפואית על פי הגדרתה בחוק מוגדרת כ: מתן טיפול רפואי למטופל על ידי צוות רפואי מכל סוג, בזמן שהטיפול כמו גם הצוות המטפל, סטה מרמת הזהירות הנדרשת, בעוד שסטייה מסוג זה גרמה לנזק נפשי או פיזי למטופל. בשל כך, כיום ישנן שלל תביעות המוגשות בנושא, החל מרשלנות רפואית בהריון, בניתוח, בלידה, בניתוח פלסטי, בטיפול ברפואה המשלימה, בטיפולי שיניים ועוד.
אם אתם לומדים לתואר ראשון במשפטים הידוע בשם LL.B ואתם רוצים להתמחות בתחום, חשוב שתדעו כי סטודנט שירצה להשתלב בנושאי דיני הנזיקין (הכוללים גם רשלנות רפואית) יצטרך ללמוד את כל הנושאים האקדמיים ולעמוד בכל תנאי הלשכה ובמבחנים לקבלת היתר לעסוק בעריכת דין. בין אם מדובר בלימודי משפטים בבר אילן או בלימודי משפטים במכללת ספיר – כל מי שמבקש להפוך לעורך דין עובר את אותו המסלול.
נוסף לכך, חשוב לדעת כי עולם עריכת הדין נחלק למגוון תחומים כמו: משפט פלילי ומשפט אזרחי, דיני קניין, דיני משפחה, דיני הגנת הפרטיות זכויות יוצרים ופטנטים, דיני חברות, משפט ציבורי, אתיקה מקצועית, זכויות נאשמים, הוצאה לפועל ועוד, כמו גם רשלנות רפואית.
על מנת ללמוד ולהתמחות בתחום הרשלנות הרפואית, יש להבין כי כיום, בניגוד לעבר: לא כל עורך דין יכול לעסוק בתחום וכדי לעסוק בתחום הרשלנות הרפואית, עליכם להתחיל ללמוד משפטים, תוך הבנת נושאים רפואיים. כמו כן, מוטב לוודא שעולם הרפואה ומקרים של רשלנות רפואית מעניינים אתכם. עובדה מסקרנת נוספת היא שכיום ישנם אפילו רופאים אשר מבצעים הסבת מקצוע ופונים לתחום עריכת הדין עם התמחות ברשלנות הרפואית, וזאת בשל זיקתם לתחום הרפואה ולרצון שלהם לסייע לאנשים שנפגעו כתוצאה מטיפול רפואי לא הולם.
כדי לעבור את המבחנים ולהתמחות ברשלנות רפואית יש להירשם ללימודי משפטים באוניברסיטאות או במכללות המתאימות, תוך שלאחר סיכום הלימודים – ניתן לבצע שנת התמחות ברשלנות רפואית. היכן תוכלו ללמוד? ובכן, תוכלו ללמוד משפטים בבר אילן, בקריה האקדמית אונו, במכללת ספיר, הבינתחומי, המרכז האקדמי פרס ועוד.
תעודת ההתמחות והצלחה במבחני לשכת עורכי הדין: כולם יעזרו לכם לעסוק בתחום ואף להתמחות בעריכת דין בתחום במשרדים הגדולים ביותר בארץ. לאחר כל אלה תוכלו גם אתם לפתוח משרד עריכת דין עם התמחות ברשלנות רפואית.
לסיכום:
- הרשמה לאוניברסיטה ללימודי B לשנה ראשונה במשפטים.
- לימודים של שנה אחת נוספת בתחום רשלנות רפואית.
- עמידה במבחני לשכת עורכי הדין.
- התמחות במשרד העוסק בתחום רשלנות רפואית.
כמו כן, אם אתם מתעניינים בתואר שני בעולם המשפט, תוכלו להמשיך את לימודיכם בשלל מכללות ואוניברסיטאות ברחבי הארץ, לרבות תואר שני במשפטים ללא משפטנים בבר אילן, באוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת תל אביב ועוד.
כל הנכתב לעיל יסייע לכם לעסוק בתחום. עם השנים ורכישת הניסיון תוכלו לפתוח משרד עורכי דין המתמחה ברשלנות רפואית. כך תוכלו לעסוק בתחום ולסייע ללקוחות לקבל פיצוי בעבור העוול שנגרם להם.