אם נלך שלושים שנה אחורה ואולי אפילו פחות, נראה כי כל אותם הילדים שלא ממש הסתדרו בבית הספר, לא הצליחו לעקוב אחר הנלמד בכיתה והפריעו לשיעורים השכם וערב, תויגו בלי הרבה מחשבה כ"ילדים מופרעים" שהרבה פעמים עברו ממסגרת למסגרת עד שלבסוף נפלטו לחלוטין ממערכת החינוך. כיום, המודעות לנושא השתפרה פלאים, והמושג הפרעות קשב וריכוז הוא כזה שכולם מכירים, כאשר מדובר באחת האבחנות הנפוצות ביותר בקרב ילדים ובני נוער, כאשר התופעה כלל לא זרה גם לציבור המבוגרים, והיא מקשה עליהם במסגרות לימודים, במקומות העבודה ואפילו בהיבטים אחרים של החיים האישיים. למרבה המזל, בזכות המודעות ההולכת וגוברת לתופעה וההבנה כי מי שסובל ממנה הוא לא מוכשר או חכם פחות מאחרים, יש כל מיני פתרונות שעשויים לסייע ולהקל. אנו רוצים לספר על כמה מהם ולומר לפני שלא מדובר על המלצה רפואית, אלא על סקירה של פתרונות נפוצים, וחשוב להתייעץ עם הרופא לפני שעושים כל צעד שהוא.
תוספי תזונה מתאימים – הריטלין של הטבע
מייד נגע בשיטות של הרפואה הקונבנציונלית שלרוב מתמקדות במתן תרופות וכימיקלים ובראשן הריטלין. הדעות חלוקות לגבי התחום הזה, ומבלי לנקוט עמדה, אנו רוצים להתייחס כעת דווקא לפתרונות אחרים וטבעיים יותר. כך למשל אחת האופציות היא ריטלין טבעי. הוא אמנם נקרא ריטלין, אבל בניגוד לתרופה האמיתית, המוצרים הללו אינם מכילים כימיקלים ורכיבים העשויים להיות לא בריאים, אלא מיוצר מחומרים טבעיים לחלוטין. בין היתר אנו מדברים על מוצרים כמו ג'ינסנג קוריאני שעשוי לשפר קוגניטיבי ומשפיע על הקשב וזמן התגובה, רוזמרין רפואי שעשוי לסייע במיקוד וחידוד המחשבה, ז'ינקו דו אונתי המגביר את זרימת הדם למוח ובכך מסייע למערכות הלמידה וההקשבה ועוד. מומלץ בהחלט ללמוד על הנושא לעומק ולהכיר את התוספים השונים המיועדים בדיוק לבעיה הזו.
טיפול קוגניטיבי התנהגותי
מדובר למעשה בסוג מסוים של טיפול פסיכותרפי ממוקד מטרה ומוגבל בזמן. בניגוד לטיפולים אחרים, הוא כולל משימות ודרך ברורה לכל מטופל ומסייע להתמודד עם תופעות שונות כמו חרדה, מאניה דיפרסיה, וכן הפרעות קשב וריכוז. הטיפול למעשה עוסק בחיבור בין הקונגניציה והמחשבות שהרבה פעמים צצות בעקבות הרגשות, לפעולה שבאה בעקבותיהן. באמצעות הניתוח הזה, אפשר להגיע בהרבה מקרים לשורש הבעיה, וכך מי שסובל מהפרעות קשב וריכוז יכול לזהות את נקודות התרופה בלייב ולטפל בהן, ללא טיפול תרופתי כלל. חשוב לדעת שכיום יש הרבה מאד מטפלים בשיטת ה-CBT ובפרט אפשר למצוא מטפלים המתמחים בטיפול בבעיות קשב וריכוז. מי שמחפש פתרון ארוך טווח ורוצה להסתכל לבעיה ישר בלבן של העיניים, בהחלט צריך לשקול את האפשרות המצוינת הזו.
טיפול תרופתי קונבציונלי
אם כך, מהם הפתרונות שמציעה לנו הרפואה המערבית הקונבציונלית? ובכן, התרופה המוכרת ביותר היא ריטלין ויש כמה סוגים שלה ובין היתר ריטלין רגיל, ריטלין לשחרור איטי וריטלין לשחרור ארוך טווח. כמו כן, קיימות תרופות נוספות כמו קונצרטה, פוקלין ומדבקות דייטרנה וכן תרופות מבוססות אמפטמין כמו אטנט XR ותרופה בשם ויונאס. כמובן שהתאמת התרופה לכל מטופל כאן נעשית בצורה מקצועית לאחר אבחון מקיף וסדרת בדיקות, ומי שייקבע מה מתאים לכל אחד זה רק רופא המוסמך לעשות זאת.
בכל מקרה, אם גם אתם סובלים מהפרעות קשב וריכוז, דעו שיש פתרונות בנמצא ומומלץ בהחלט לגשת את הרופא שלכם ולהתייעץ ואנו בהחלט ממליצים לבחון קודם כל את האופציות הטבעיות.
המידע למאמר לקוח מאתר הומיאוטריט ואתר כללית.
**המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.